ermionidanews.gr
ddd
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Πλήθος παραβάσεων σε απορριμματοφόρο του Δήμου Ερμιονίδας διαπίστωσε έλεγχος της Αστυνομίας – Σχηματίστηκε δικογραφία

Πληθώρα παραβάσεων και ελλείψεων σε απορριμματοφόρο όχημα του δήμου Ερμιονίδος, διαπιστώθηκε σε έλεγχο της Αστυνομία, μετά από καταγγελία Σωματίου, με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί, να του αφαιρεθούν οι πινακίδες και να οδηγηθούν στο τμήμα οδηγός, εργάτες και αντιδήμαρχος για καταθέσεις! Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σχηματίστηκε δικογραφία που θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ:

Στις 8 Φεβρουαρίου 2023, μετά από καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.Α.), Μέλους της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας προέβη σε έλεγχο κυκλοφορίας του υπ’ αριθμ. ΚΗΗ-8772 απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου Ερμιονίδας, εν ώρα εκτέλεσης διατεταγμένου δρομολογίου.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου διαπίστωσε πληθώρα παραβάσεων και ελλείψεων, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει στην ακινητοποίηση του οχήματος και στην αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας του. Ο οδηγός και οι εργάτες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας προκειμένου να δώσουν κατάθεση και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου κλήθηκαν για να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχηματίστηκε δικογραφία, που πρόκειται να αποσταλεί στον Εισαγγελέα.

Το περιστατικό αυτό, που καταγγέλθηκε στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από τους ίδιους τους εργαζόμενους στον Δήμο, αποδεικνύει περίτρανα, το βάσιμο των καταγγελιών του Προέδρου της Ομοσπονδίας, Νίκου Τράκα, το καλοκαίρι του 2022, όταν σε επίσκεψή του στους χώρους δουλειάς, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα, ιδιαίτερα σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας στον χώρο εργασίας. Τότε μάλιστα, υπήρξε «αποδέκτης» δυσμενών σχολίων εκ μέρους των ιθυνόντων του Δήμου, τα οποία έφταναν να κατηγορούν την Ομοσπονδία για αντιπολιτευτική στάση ενώ επέμεναν να εμφανίζουν, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας είναι πρωτοπόρος σε θέματα ασφάλειας των εργαζομένων και ασφαλούς λειτουργίας των οχημάτων, έχοντας μάλιστα αναθέσει με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτη, τον έλεγχο αυτών.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος, μάλιστα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διαβεβαίωνε προς όλες τις κατευθύνσεις, για την αξιοπιστία του μηχανολογικού εξοπλισμού, με τον οποίο καλούνται καθημερινά οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Το περιστατικό αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό και αποδεικνύει, ότι παρά τα δεκάδες Εργατικά Ατυχήματα, τα οποία έχουμε μέχρι σήμερα βιώσει, αφού οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, οι Δήμοι επιμένουν να αντιμετωπίζουν την ασφάλεια των μηχανημάτων και την τήρηση των όρων Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων ως ενοχλητικές υποχρεώσεις, στις οποίες συμμορφώνονται κατά το δοκούν.

Σε συνεργασία με το Σωματείο μας, παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα προβούμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των εργαζομένων και την τήρηση της νομιμότητας. Διαβεβαιώνουμε τους πανταχού υπεύθυνους για θέματα υγείας και ασφάλειας, ότι κανένας δεν έχει και δεν πρόκειται να έχει ασυλία.

Related posts

Ερμιονίδα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην έξοδο Κρανιδίου για την ολοκλήρωση του κυκλικού κόμβου προς Πορτοχέλι

Την Αργολίδα θα επισκεφθεί ο υποψ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

Τάσος Λάμπρου: ” Ο Δήμος μας να πάρει θέση…. ΤΩΡΑ.”

Ερμιονίδα: Αναβολή έκθεσης ζωγραφικής της Ανθούλας Λαζαρίδου – Δουρούκου

Αργολίδα: Αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα στο λιμάνι της Ερμιόνης

Aίθουσα Σύνταξης

Αργολίδα: Επίσκεψη Πέτσα – Αυγενάκη σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα

Leave a Comment

Skip to toolbar